Bereikbaarheid en kosten

Net als meerdere andere toeristische trekpleisters is Dalsnibba niet het hele jaar geopend. In de wintermaanden zijn het uitkijkpunt en de weg ernaartoe bedekt met een dikke laag sneeuw. Het is dan niet mogelijk om bij het uitkijkpunt te komen.
 

Bereikbaarheid

Uitkijkpunt Dalsnibba is bereikbaar via de Nibbevegen. De weg is gelegen aan snelweg 63, bij Djupvasshytta kan je de weg naar het uitkijkplatform nemen.

Vanuit het dorp Geiranger (➚) is het ongeveer 45 minuten rijden naar de top van de berg waarop het uitkijkplatform ligt. Het gaat slechts om een afstand van 21 kilometer, maar door de klim die je maakt duurt het langer. Maar het uitzicht maakt het zeker waard!
 

ReizenReizen

 

Tol

Voor de Nibbevegen moet tol worden betaald. Voor een auto betaal je ongeveer 10 euro om gebruik te mogen maken van de weg. Tolkaarten zijn te koop via een betaalautomaat bij de weg, maar ook aan het loket. Het loket is geopend tussen 09.00 en 16.00/17.00 uur. De weg zelf is 24 uur per dag toegankelijk, mits er geen sneeuw ligt.
 

Open tijdens de zomermaanden

In de wintermaanden zijn de Nibbevegen en uitkijkpunt Dalsnibba gesloten voor het publiek. Zowel de weg als het uitkijkplatform zijn dan bedekt met sneeuw. Doorgaans worden de weg en uitkijkplatform eind mei geopend en in oktober weer gesloten. Dit is allemaal afhankelijk van de sneeuwval.