Omgeving van Dalsnibba

Uitkijkpunt Dalsnibba biedt een prachtig uitzicht over de bergen en de Geirangerfjord. In de omgeving van het uitkijkpunt is genoeg te zien en te beleven, wij hebben een aantal tips op een rij gezet.
 

Geirangerfjord

De Geirangerfjord (➚) mag natuurlijk niet in de lijst ontbreken. Vanaf uitkijkpunt Dalsnibba heb je een prachtig uitzicht op één van de mooiste fjorden van Noorwegen. De fjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast het uitzicht op de fjord, wil je natuurlijk ook een bezoek brengen aan de fjord.

In de fjord is het dorpje Geiranger (➚) gelegen. Hier zijn onder andere mogelijkheden voor overnachten, restaurants, een souvenirwinkel, musea en meerdere andere uitkijkplatformen en wandelroutes te vinden.
 

ReizenReizen

 

National Scenic Route

Uitkijkpunt Dalsnibba is gelegen aan snelweg 63. Het gedeelte tussen Langvatnet en Sogge Bru is uitgeroepen tot één van de achttien National Scenic Routes, oftewel: één van de mooiste routes van Noorwegen. Deze prachtige route heet de toeristische route Geiranger – Trollstigen (➚). Als je een bezoek brengt aan Dalsnibba rij je al op dit gedeelte van weg 63. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Geirangerfjord en de Trollstigen de hoogtepunten van deze route.
 

Trollstigen

Als je de National Scenic Route richting Sogge Bru volgt, dan rij je vanzelf over de Trollstigen (➚). Het is hoe dan ook een hoogtepunt van Noorwegen en een echte aanrader om te bezoeken. De Trollstigen is een weg met 11 scherpe haarspeldbochten. De weg brengt je van bovenop de berg naar onderaan in de vallei. Bij de weg is er tevens een uitkijkplatform.