Uitkijkpunt Dalsnibba

Uitkijkpunt Dalsnibba is gelegen bij de Geirangerfjord (➚) in Noorwegen. Met een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau is het Europa’s hoogste uitkijkpunt dat bereikbaar is vanaf de weg. Het uitkijkplatform is direct aan de parkeerplaats gelegen, het is niet nodig om eerst een wandeltocht te maken. Hiermee is het één van de meest bereikbare uitkijkplatformen van Noorwegen.
 

Uitzicht op de Geirangerfjord

Dalsnibba ligt, over de weg, op 21 kilometer afstand vanaf het dorp Geiranger (➚). Vanuit het dorp rij je in ongeveer 30 minuten naar de top van de berg, om hier te genieten van het uitzicht.

Vanaf het uitkijkpunt heb je zicht over de vele bergtoppen en de Geirangerfjord. Je ziet het dorp Geiranger, de (cruise)schepen in de fjord, de weg met elf haarspeldbochten, de prachtige natuur en veel meer. Het uitzicht over de Geirangerfjord is dan ook de reden dat het uitkijkplatform de officiële naam Geiranger Skywalk heeft gekregen.
 

ReizenReizen

 

Bouw van het platform

Uitkijkplatform Dalsnibba is nog een relatief nieuw uitkijkplatform. Het is in 2016 geopend en biedt uitzicht over de Geirangerfjord (➚). Bij het uitkijkplatform is ook een souvenirshop gebouwd.

Ondanks dat uitkijkplatform Geiranger Skywalk nog maar een paar jaar oud is, is de weg ernaartoe al veel ouder. De weg Nibbevegen werd in 1939 geopend en kan gezien worden als één van de meest ambitieuze Noorse projecten. Ook op deze route zijn een aantal haarspeldbochten te vinden. Onderweg sta je meermaals verstelt van het prachtige uitzicht, het geeft je alvast een voorproefje van wat je bovenop de berg kan verwachten.
 

 

 

Wandelroutes

Noorwegen is een prachtig land om wandelingen te maken. Er zijn dan ook verspreid over het land honderden wandelroutes te vinden. Ook in en rond de Geirangerfjord (➚) zijn er vele wandelroutes om van de natuur en het uitzicht te kunnen genieten.

Ook onderweg naar het uitkijkplatform kan je een wandeling maken. Er is een parkeerterrein naast het uitkijkplatform, maar je kan ook je voertuig parkeren op één van de parkeerplaatsen langs de Nibbevegen. De laatste paar honderd meter naar het uitkijkplatform kan je vervolgens lopend afleggen.